Welke orders kun je zetten?

Een ander onderwerp dan, orders zetten. Als je aandelen wilt kopen en verkopen, ontkom je er niet aan om dit aspect goed onder controle te hebben.

Daarom zal ik nu twee lessen aan dit onderwerp wijden. In deze les komt de theorie van het orders zetten aan bod en in de volgende les zal ik hiervan praktijkvoorbeelden geven.

Onderstaand vind je een overzicht van de orders die je kunt zetten. Bijna iedere broker biedt de mogelijkheid aan om de deze orders te gebruiken.

Ik zal van ieder van de onderstaande orders uitleggen wat deze doet en wanneer je hem het beste kunt gebruiken.

  • Limiet order
  • Market order
  • Stoploss order
  • Stoplimiet order

De limiet order zet je als je een aandeel wilt kopen of verkopen voor een bepaalde prijs die onder of boven de actuele koers ligt.

Je gebruikt de limiet order als je een aandeel wilt kopen voor een prijs lager dan de actuele koers. Je stelt de order dan in op de prijs waarvoor jij de aandelen wilt hebben.

Bij verkoop van aandelen gebruik je de limiet order dus als je jouw aandelen wilt verkopen voor een prijs die hoger ligt dan de actuele koers.

De market order is de beste optie als je aandelen wilt kopen of verkopen voor de actuele koers. Bij de koop of verkoop zet je alleen het aandelen in de order en de broker zoekt vervolgens de beste mogelijke koers voor jouw order.

De stoploss order zet je als je een ondergrens wilt aangeven voor jouw aandelenpositie. Je stelt een verkooporder in voor een prijs die onder de actuele koers ligt. Deze prijs is doorgaans jouw absolute ondergrens.

De stoplimiet order is een combinatie van de limiet order en de stoploss order. Bij deze order zet je dus zowel een boven- als een ondergrens. Deze order is handig als je tussen bepaalde marge tradet.

Deze orders zijn de smaken waaruit je kunt kiezen bij het kopen en verkopen van aandelen. Zorg dat je goed de verschillen tussen de orders weet en onthoudt. Dat voorkomt namelijk een hoop frustratie.

In les 7 zal ik van iedere order een voorbeeldfilmpje maken en posten.

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!