Weekoverzicht 16

Wekelijkse mutatie van 5 belangrijke indices

IndexStartkoersEindkoersMutatie
AEX (Nederland)713,36716,80+ 0,48%
DAX (Duitsland)15.220,8015.457,83+ 1,56%
CAC (Frankrijk)6.169,416.287,07+ 1,91%
S&P500 (VS)4.127,484.184,20+ 1,37%
NASDAQ (VS)13.840,8214.040,70+ 1,44%

Het belangrijkste nieuws

Het cijferseizoen kwam deze week op gang, waarbij de Amerikaanse het seizoen aftrapten. Zij behaalden betere winsten dan werd verwacht en geprognotiseerd. Dat is een goede voorbode voor de rest van de bedrijven die de komende periode hun boeken open zullen doen. De verwachtingen zijn hoog, maar hopelijk zullen ook deze verwachtingen overtroffen worden. De rentevrees is bovendien ook afgenomen. Dat geeft beleggers opnieuw de ruimte om nieuwe posities in te nemen of vast te blijven houden aan bestaande posities. Want naar verluid zal ook de ECB aanstaande donderdag het rentebeleid niet wijzigen.

Het sentiment van de markt

Voor de beurzen lijkt er, net zoals het weer dit weekend, momenteel geen vuiltje aan de lucht. Er zijn weinig signalen die erop duiden dat er op de korte termijn een correctie of dip aan zit te komen. Macro-economisch ligt alles er voorlopig gunstig bij en ook in de grafieken is niet direct een negatief signaal te herkennen. Het sentiment blijft dus positief!

Terugblik op de vorige analyse (12 apr – 16 apr)

In dit segment blikken we terug op de analyse van vorige week. Zijn de aandelen uitgebroken en hebben zij het juiste aankoopmoment laten zien, of duurt het nog een week voordat het ideale instapmoment zich voordoet Je leest het in dit onderdeel.

  • Public Power: Het koersdoel van Public Power is nog verre van bereikt. Dat betekent dat er nog steeds ingestapt kan worden. Het volume neemt af en de koersverschillen worden klein. Dat is een teken dat aandeel zich is aan het opmaken voor iets…
  • Biesse: Het aandeel Biesse is uitgebroken! Afgelopen dinsdag heeft het aandeel de weg omhoog ingezet richting de weerstandslijn. En de dag erna, op woensdag, is het aandeel op een gat boven de weerstandslijn geopend. Het aandeel is daarna steeds boven het niveau van het gat gebleven, wat betekent dat het aandeel is uitgebroken uit het Kopje met Handvatpatroon. Lift mee op de nieuwe trend, net zolang het aandeel boven de nieuwe trendlijn blijft.
  • FuelCell Energy: Het aandeel FuelCell Energy is overtuigend uit de Neerwaartse Driehoek gebroken. Het is op hoog volume (wat geen verplichting is) en op het juiste moment door de steunlijn gezakt. Het aandeel heeft hiermee een nieuwe neerwaartse trend ingezet en het zal zich blijven bewegen tussen de twee trendlijnen uit het vorige overzicht. Verlaat je positie zodra het een van de lijnen raakt.

Voortuitblik naar volgende week (19 apr – 23 apr)

In dit gedeelte kijken we vooruit naar wat ons de komende week te wachten staat. De aandelen die vorige week nog niet zijn uitgebroken en die een nieuwe analyse verdienen komen hier nogmaals aan bod. Ook kijken we naar nieuwe aandelen die op het punt staan om uit te breken. Houd deze aandelen goed in de gaten en zet ze desnoods in je favorieten op het platform van je broker om ze dagelijks te volgen.

ING Groep

 aandeel ING Groep ontwikkelt zich momenteel in een Opwaartse Driehoekpatroon na een lange stijging. Het lijkt ook op een Vlagpatroon, maar daar duurt de consolidatie net te lang voor. Daarom is het logischer om van een Opwaartse Driehoek te spreken in dit geval. Het aandeel bevindt zich in de top van het patroon, dus het is dicht bij een uitbraak. Een koers van €11 levert een mooi instapmoment op, mits het volume hoog genoeg is op de dag dat het aandeel die koers bereikt. Het koersdoel van dit aandeel komt neer op €14,10, een stijging van bijna 30%. Neem de procentuele verandering voorafgaand aan het patroon en tel dat bij de uitbraakkoers op.

Galapagos

et pareltje van de AEX van twee jaar geleden heeft na het bereiken een lange weg omlaag doorgemaakt. In een jaar tijd heeft het aandeel zo’n driekwart van zijn waarde verloren. Tijdens die weg omlaag is het aandeel meermaals op een gat geopend. Het tweede, kleinere gat is wel gedicht. Maar het eerste grote gat nog niet. Een eigenschap van een gat is dat het op termijn gedicht zal worden. Dat geldt dus ook voor het grote gat in de grafiek van Galapagos. Dat het ernaar uitziet dat het gat op den duur gedicht zal worden heeft te maken met het feit dat het aandeel zich aan de bovenkant bevindt van een neerwaartse Wigpatroon. Een uitbraak uit een neerwaartse Wig is doorgaans opwaarts, mits het volume hoog genoeg is. Dus het moment dat het aandeel boven de bovenste grenslijn uitkomt op hoog volume levert een mooi instapmoment op. Denk daarbij aan een koers van €70. Het koersdoel bevindt zich op het prijsniveau waarop het gat gedicht is, oftewel €151. Dat aanstaande nieuwe trend is dus, technisch gezien, goed voor een stijging van meer dan 100%!

NIO

 aandeel NIO levert een mooie gelegenheid aan om short te gaan. Na het bereiken van de top is het aandeel in een neerwaartse trend gekomen. Die neerwaartse trend wordt op dit moment geconsolideerd door middel van een Symmetrische Driehoek patroon. Sterker nog, het aandeel is zo goed als uitgebroken uit het patroon. Daarmee vervolgt het de neerwaartse trend, de neerwaartse trend die vanaf de top werd ingezet. Zodra het aandeel de koers van $34, kan er worden short gegaan in het aandeel. Het bereik van de uitbraak is als volgt te meten. Neem de procentuele daling van voorafgaand aan het patroon en neem dat percentage als potentieel bereik van de uitbraak (rode stippellijn). Neem dus de procentuele daling vanaf de top tot de eerste bodem (= 50%). Het koersdoel van deze uitbraak is dus ongeveer $17.

Bekijk hier het volledige overzicht

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!