Weekoverzicht 14

Wekelijkse mutatie van 5 belangrijke indices

IndexStartkoersEindkoersMutatie
AEX (Nederland)696,62708,43+ 1,70%
DAX (Duitsland)14.742,8315.113,95+ 2,72%
CAC (Frankrijk)5.988,816.102,96+ 1,91%
S&P500 (VS)3.971,414.037,16+ 1,66%
NASDAQ (VS)12.969,1613.357,79+ 3,00%

Het belangrijkste nieuws

De beurzen hadden niet beter het paasweekend in kunnen gaan. Alle indices schoten minimaal 1,5% omhoog. Voornamelijk gevoed door de verdere uitrol van coronavaccinatieprogramma’s en de nieuwe stimuleringsplannen van de Amerikaanse president Biden. Na het stimulusplan van meer dan 1,9 biljoen dollar onthulde Biden nog een nieuw plan. De president heeft het plan om een meer dan 2 biljoen dollar omvattend infrastructuurplan af te kondigen. De markt reageert goed op de plannen van Biden en dat is duidelijk af te lezen aan de stand van de indices.

Het sentiment van de markt

Na de positieve berichten is het duidelijk dat de ban nog niet is gebroken en dat de trend in de algemene markt nog steeds sterk opwaarts is. De AEX is bijvoorbeeld vorige week uitgebroken door weerstand en heeft een nieuwe opwaartse trend ingezet. De index is bovendien voor het eerst boven de waarde van 700 gekomen. Analisten schatten het bereik van deze rally zelfs op een waarde van 720-730. Geen slechte tijd om nieuwe posities in te nemen.

Terugblik op de vorige analyse (29 mrt – 2 apr)

In dit segment blikken we terug op de analyse van vorige week. Zijn de aandelen uitgebroken en hebben zij het juiste aankoopmoment laten zien, of duurt het nog een week voordat het ideale instapmoment zich voordoet Je leest het in dit onderdeel.

  • Leasinvest: Het aandeel Leasinvest blijft zijwaarts bewegen. Het heeft bijvoorbeeld niet kunnen profiteren van de rally van afgelopen week. Een sterke indicatie dat er weinig opwaarts potentieel zit in het aandeel. Blijf het aandeel scherp in de gaten houden zodra het richting de koers van € 70,- komt. Voorlopig koerst het net boven de € 74,-
  • Recticel: Het aandeel Recticel bevindt zich aan de top van het patroon, net onder het weerstandsniveau. Houd het aandeel scherp in de gaten komende week. Het volume is redelijk aan het opdrogen, wat een teken is dat het aandeel zich aan het klaarmaken is voor nieuwe beweging.
  • Beyond Meat: Het aandeel Beyond Meat heeft het eerste steunniveau getoucheerd, maar het is direct opgeveerd. De steun is nog sterk genoeg om de koers te dragen. Dit is de eerste van meerdere malen dat de koers het steunniveau zal testen. Blijf klaar zitten voor een aanstaande nieuwe neerwaartse trend.

Voortuitblik naar volgende week (5 apr – 9 apr)

In dit gedeelte kijken we vooruit naar wat ons de komende week te wachten staat. De aandelen die vorige week nog niet zijn uitgebroken en die een nieuwe analyse verdienen komen hier nogmaals aan bod. Ook kijken we naar nieuwe aandelen die op het punt staan om uit te breken. Houd deze aandelen goed in de gaten en zet ze desnoods in je favorieten op het platform van je broker om ze dagelijks te volgen.

Siemens Gamesa Renewable

Ik heb dit aandeel al een keer eerder besproken in een analyse. Toen dacht ik een uitbraak te pakken te hebben uit een Neerwaartse Channel, maar die bleek voorbarig te zijn geweest. Nu, een maand later en een verdere ontwikkeling van het patroon later, is het aandeel dan daadwerkelijk uitgebroken. Het aandeel is door de bovengrens gebroken en het is in rap tempo in waarde gestegen. Echter, de uitbraak is niet per se gepaard gegaan met een flinke toename in volume. Het volume is lichtelijk boven het gemiddelde uitgekomen, maar dit is niet toereikend genoeg om van een definitieve uitbraak te kunnen spreken. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het aandeel nog een daling doormaakt tot ongeveer de grenslijn waar het doorheen is gebroken, alvorens het écht de opwaartse trend inzet. Wacht daarom op de daling en de in het vervolg liggende stijging op hoog volume. Stap dan in.

Ocugen

In de grafiek van het aandeel Ocugen is een Neerwaartse Driehoek te onderscheiden. Officieel heeft dit patroon geen omkeergevolgen en is het juist een patroon van consolidatie tijdens een neerwaartse trend. Hier is de opwaartse trend, die het aandeel vanaf 12 december 2020 heeft ingezet, nog niet officieel omgekeerd. Het patroon is echter zo duidelijk dat je voldoende informatie kunt onttrekken over de aanstaande beweging van het aandeel. Je kunt namelijk een steunlijn zien om een koersniveau van $ 6,- en een neerwaartse trendlijn waar het aandeel alsmaar onder blijft. Het aandeel zit gevangen binnen beide lijnen en het is een kwestie van tijd voordat het door een van de lijnen heen zal breken. Gezien het feit dat het aandeel op een enorm gat is geopend waar nu de steunlijn zich bevindt, acht ik het logisch dat het aandeel binnen afzienbare tijd door het steunniveau zal zakken. Er is bovendien nog een ander gat te dichten op een koersniveau van $ 0,83. Enorm veel ruimte voor de prijs om te zakken dus. En een uitermate geschikt mogelijkheid voor ons om short te gaan zodra het aandeel door het steunniveau zakt!

Oeneo

In de grafiek van Oeneo is ook een Neerwaartse Driehoek te herkennen. Er is een duidelijke neergaande lijn te trekken door de toppen van de beweging en er is ook een horizontale lijn te tekenen door (bijna) alle bodems. De bodems zijn niet geheel gelijkwaardig aan elkaar, maar dat duidt er juist op dat de steun zich niet eenvoudig laat ontdekken. Oftewel, de steun is niet van dermate hoog niveau dat deze de koers langdurig omhoog zal houden. Het zal uiteindelijk de diagonale neerwaartse lijn zijn die het gedrag van de koers van het aandeel zal bepalen. Het gevolg is dat het aandeel, onder aanvoering van de verkoopdruk vanuit de neerwaartse trendlijn, tot onder de steunlijn wordt geduwd. Het uiteindelijke resultaat is de aanzet van een nieuwe neerwaartse trend. Wees dus scherp om te shorten wanneer het aandeel richting de koers van € 10,50 zakt.

Bekijk hier het overzicht in pdf

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!