De ontwikkelingen zijn amper bij te houden.
Trump loog niet toen hij zei dat hij direct veel veranderingen zou toepassen.
Dit zijn de meest relevante ontwikkelingen.
Het sentiment is gestegen naar 81 - in 'extreme hebzucht'.
Een verse all-time high in de S&P500 en een goede dag voor de Dow Jones hebben dat optimisme aangewakkerd.
Te hoog sentiment leidt echter meestal tot verkoopdruk.
Diezelfde Dow Jones heeft in dit momentum de onderkant van het oude trendkanaal geretest - een potentiële aanleiding voor een lokale correctie,
Het evenement waar topmannen en -vrouwen uit de belangrijkste sectoren samenkomen werd de laatste 1-2 dagen pas interessant.
Grote meneren in finance en politiek deelden hun gedachten.
Donald Trump sprak het forum digitaal toe en beantwoorde een aantal vragen - ook BlackRock CEO Larry Fink had wat te zeggen, in het bijzonder over blockchain.
Dit waren zijn opmerkelijkste citaten - voor investeerders tenminste.
Op datzelfde forum zei Larry Fink van BlackRock, 's wereld grootste vermogensbeheerder, dat hij wil dat de 'SEC snel de tokenization van obligaties en aandelen goedkeurt'.
Dit maakt alles een stuk makkelijker en het zou de kosten om obligaties en aandelen te bezitten lager maken.
Vergelijk het met hoe nu crypto te kopen is - beide financiële assets zouden dan (ook) via exchanges te kopen (en houden) zijn, wat inderdaad goedkoper is.
Het blijft één van de hotste thema's.
Dit was een van zijn campagne-beloftes - en die begint hij nu 'langzaam' in te willigen.
Trump heeft gisteren nog een decreet getekend om een 'nationale digitale asset-voorraad' aan te leggen - evenals een 'crypto werkgroep' te creëren.
Senator Cynthia Lummis - al lange tijd pro-Bitcoin - kondigde daarvoor al aan dat zij voorzitter wordt van het 'Banking Subcommittee on Digital Assets'.
Het is nog lang niet de 'Strategic Bitcoin Reserve' waar lang over werd gesproken, maar dit is een significante stap in de richting - in de aankondiging wordt genoemd dat er 'urgent een legal framework vastgesteld moet worden door het Congres'.
Dat 'legal framework' werd even later door Het Witte Huis verder ingekaderd.
Het Witte Huis is pro-privacy, pro-self-custody en pro dollar-backed stablecoins - het is anti-CBDC's.
'Distributed Ledger Technology (DLT)' lijkt een van de belangrijkste onderwerpen deze cycle.
Dit is technologie waar grote hoeveelheden data decentraal kunnen worden opgeslagen en gebruikt, zoals transacties of communicatie.
De bekende ISO-tokens, zoals Ripple, Stellar, Hedera, Algorand en Cardano, maken hiervan bijvoorbeeld gebruik - reden waarom zij zo hard stijgen recent.
Constellation Network ($DAG) specialiseert zich in deze technologie - hun netwerk is zelf bestand tegen cyberaanvallen van quantum computers.
Het is dan ook logisch dat ze partnerships hebben met onder andere Ripple, het Amerikaanse Department of Defense (DoD) en verschillende space agencies.
Hun technologie kan voor big data verwerking en veilige (encrypted) communicatie ingezet worden.
Daarbij heeft het momenteel één van de cleanste charts in de markt voor een grote uitbraak en is het met $200 miljoen market cap nog zeer ondergewaardeerd - het moet bovendien nog gelist worden op grote exchanges.
Ze hebben afgelopen week flink gelobby't bij Amerikaanse congresleden.
Hoe positief het er voor de digitale markt ook uitziet, vandaag kan Japan een 'canary in the coal mine' zijn.
Waar bijna alle landen hun rentes verlagen, is Japan degene die tegen de trend in haar rente aan het verhogen is.
De inflatie daar is gestegen van 2.7% naar 3.0% - en dat is natuurlijk reden voor de centrale bank om de rente te verhogen.
Bank of Japan heeft de rente verdubbeld, van 0,25% naar 0,50%.
Het land heeft jarenlang geen inflatie gekend - om de economie te stimuleren hebben ze in rap tempo geld geprint, wat nu effect begint te hebben.
Nog steeds is het beleid accommoderend, om de 'real interest rates' negatief te houden, oftewel om de rentes lager dan de inflatie te houden.
De yen is in de laatste jaren (decennia) flink minder waard geworden - Japan blijft dus stimuleren, maar vergeleken met andere landen en valuta begint de Japanse valuta interessanter te worden.
Stijgende rentes, vooral obligatierentes, kunnen een comeback voor de yen mogelijk maken.
En dat heeft de nodige (potentiële) gevolgen voor de financiële markt, bijvoorbeeld een herhaling van de correctie van 5 augustus.
De Yen Carry Trade is terug.
Stijgende rentes maken dat de yen stijgt, terwijl het feit dat Trump nu zegt dat 'hij liever geen importtarieven op China heft' tot gevolg heeft dat de dollar daalt.
Dit bevestigt ongeveer de aanstaande downtrend in de USD/JPY.
Historische data laat ook zien dat de Dollar Currency Index (DXY) begint te dalen zo'n 50 dagen nadat hij verkozen is tot president (5 november).
Een 'kanarie in een kolenmijn' is een gezegde dat refereert naar een waarschuwing voor potentieel gevaar.
Mijnwerkers namen kanaries mee de mijn omdat deze giftige gassen konden ruiken en de mijnwerkers konden waarschuwen.
In beleggersjargon is het een metafoor voor een vroegtijdige waarschuwing voor een risico in de markt.
Laten we hopen dat het slechts een storm in een glas water is.