Aandelenanalyse: Square

Square

Het aandeel Square Inc. is een groeibriljant. De betaalprovider is na een lange stijging gaan consolideren in een Rechthoekpatroon, waar het nu op het punt staat om uit te breken. De laatste cijfers hebben het aandeel goed gedaan, maar zelfs het enorm hoge volume was niet genoeg om de weerstand in het plafond te doorbreken.

Als je het mij vraagt is het een kwestie van tijd voordat het aandeel hier wel doorheen weet te breken. Het is hier al kortstondig doorheen gekomen, maar nog niet definitief. Daar komt bij dat de Moving Averages weer dichtbij elkaar zijn gekomen en er net een Death Cross is ontweken. Bovendien heeft een aandeel een mooie bodem op de MA200 gezet en een bodem op de MA50. Dat zijn signalen dat het aandeel hierboven zal blijven en dus in een opwaartse trend zit.

Dit, en dat het aandeel momenteel higher highs en higher lows vormt, maken voor mij dat het aandeel een nieuwe stijging staat te wachten. Gezien het feit dat het aandeel al eens boven de weerstand is uitgekomen maar toch terug het patroon in is gegaan, wil ik wachten tot het aandeel definitief het patroon achter zich heeft gelaten.

Dat doe ik door te wachten tot het aandeel minimaal 3% boven de weerstand is gesloten. Dat geeft voldoende ruimte tussen het aandeel en het patroon, waarmee het aandeel nieuwe hoogtes op kan zoeken. De weerstand zit op $281,-, dus ik wil pas instappen rond een koers van $290,-. Dat percentage verschil is verwaarloosbaar, want als het aandeel daadwerkelijk uitbreekt staat het een stijging van ongeveer 45% te wachten. Het aandeel is namelijk geneigd om met eenzelfde percentage te stijgen als het verschil tussen de onder- en bovenkant van het patroon. Dat levert een maximale target op van $406,-. Ik wil mijn target het liefst iets daaronder zetten en onder de psychologische grens van $400,-, namelijk op $399,-. Mijn stoploss zet ik met $224,- net onder een sterke demand en de MA200.

Het aandeel kan grote schommelingen maken en ik wil niet graag snel uitgestopt worden. Dit levert alsnog een risk/reward-ratio op van bijna 2. Een prima verhouding!

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!