Winkelwagen

Aandelenanalyse: ING Groep
Het aandeel ING Groep is momenteel uit een zijwaartse channel/rechthoek aan het breken en een nieuw level aan het betreden. Het is een nieuw consolidatiepatroon waar het aandeel opwaarts aan het uitbreken is. Eerder brak het al opwaarts uit een neerwaartse channel. De opwaartse trend wordt hiermee vervolgd.

Met het betreden van een nieuw level is het eenvoudig de target te berekenen. Dat ligt namelijk net onder de bovengrens van het nieuw level. Hoe we die bovengrens berekenen, is door het absolute verschil (dus niet procentueel) van het vorige level te nemen en op te tellen boven het oude level. Op de uitkomst van die som trekken we een lijn en net daaronder zetten wij onze target. En laat die target nou net samenvallen met een oude supply zone. Op de uitgezoomde grafiek is deze goed te zien.

Wanneer dit niveau wordt bereikt, zal het aandeel weer wat terugzakken en mogelijk weer een nieuwe setup creëren om opnieuw van uit te breken. Het zou goed kunnen dat die uitbraak opnieuw opwaarts is, maar wij gaan niet wachten en blijven zitten tot de setup gecompleteerd is. Wij nemen alvast onze winst, welke wij in de tussentijd in een andere trade kunnen stoppen. Wanneer het aandeel opnieuw uitbreekt, kunnen we altijd opnieuw instappen. En voor hetzelfde geldt blijft dit voor een heel lange tijd het hoogtepunt en keert het aandeel niet snel meer terug tot dit niveau of daarboven. Dan zijn we blij dat wij alvast winst hebben genomen.

Het aandeel is al rijp om in te stappen op precies de ondergrens van het nieuwe level (nu dus). Instappen kan vanaf een koers van €11,70. De target staat op €13,27. De stoploss staat op €11,26. Wees bereid om wat langer te wachten op het bereiken van de target. Het is een wat langzamer aandeel qua koersstijgingen. Maar het wachten is het zeker waard voor een potentiële winstmarge van ruim 13%. Daar komt bij dat het aandeel (het bedrijf) op 12 oktober dividend uitkeert. Belangrijk is het daarvoor om op 3 oktober het aandeel te hebben, want dan wordt bepaald dat alle op dat moment aandeelhouders recht hebben op dividend.

Meer van dit soort analyses?

Wil je graag meer van dit soort analyses ontvangen? Schrijf je dan in voor onze premium nieuwsbrief en ontvang iedere zondag een uitgebreide analyse van de markt en drie aandelen. Inschrijven kan via deze link: Premium nieuwsbrief.

Leave a Reply

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!