Aandelenanalyse: BE Semiconductor

BE Semiconductor: Opwaartse Driehoek uitbraak en targets berekenenHet aandeel BE Semiconductors staat op het punt om uit te breken uit een Opwaartse Driehoek. De steeds hoger wordende bodems duwen de koers omhoog tot uiteindelijk een doorbraak van de horizontale lijn. Die doorbraak wordt momenteel geforceerd. Dat is maar goed ook, want dit is het perfecte moment voor een uitbraak uit zo’n patroon. Het aandeel passeert namelijk bijna het driekwartpunt van de vordering binnen het patroon. Een uitbraak op een later moment zou aan kracht verliezen naarmate het dichter bij het snijpunt komt.

Dit is dus een mooi moment om in te stappen. Niet alleen technisch is dit een aantrekkelijk aandeel, ook fundamenteel is het erg sterk. De sector is booming en als we kijken naar de winst per aandeel die het bedrijf maakt, zien we dat deze in het laatste kwartaal is verdriedubbeld. Ook het aankomende kwartaal worden er mooie cijfers verwacht en mijn verwachting is dat ook deze overtroffen zullen worden. Naast de goede cijfers keert het bedrijf ook dividend uit. Voor de lange termijninvesteerders maakt dit het aandeel nog aantrekkelijker. Maar voor de trade die ik in gedachten heb, komen wij hiervoor net niet in aanmerking schat ik. Het dividend wordt ieder jaar in mei uitgekeerd. Wij zullen zoals ik het nu zie niet zo lang in de trade zitten om deze te ontvangen. Latere prijsactie-ontwikkelingen kunnen er overigens wel voor zorgen dat we langer in de trade kunnen blijven zitten. Het zou bijvoorbeeld langer kunnen duren voordat de targets worden gehaald of de targets kunnen worden verhoogd.

Vooralsnog staan de target op €87,10 (TP1 +10%) en €92,96 (TP2 +17%). Deze komen overeen met de 0,382 en golden pocket van de Fibonacci-Extension. Deze tool gebruik ik het liefst bij het berekenen van targets bij een Opwaartse Driehoek. Ter educatie hier enkele voorbeelden: HelloFresh, eBay & Moderna. Opwaartse Driehoeken zetten overigens vaak lange opwaartse trends in, dus ook voor de lange termijn blijft het aantrekkelijk. Instappen wil ik op een nieuwe higher low (nieuwe bodem) in de groene zone (€79,50) en de stoploss zet ik onder de supply/demand zone (€73,60).

Wil je meer van dit soort real-time analyses ontvangen? Bekijk dan de mogelijkheden op deze pagina: https://syndicaet.nl/trendtrading-een-winnende-strategie/

Open Whatsapp
1
Hulp nodig?
Heb je een vraag over de producten?
Stel je vraag gerust via Whatsapp!